יוון – מסורת עתיקה וחבויה

כאן קרוב, כמעט מתחת לאף, חבויה מעצמת יין וקולינריה ותיקה עם המון מסורת, זנים מקומיים טעמים וריחות חבויים בכפרים ומוקפים בים

הרבה לפני צרפת, איטליה ופורטוגל, יוון העתיקה היא הראשונה באירופה שגידלה יין. בניגוד למסורת העתיקה והעשירה, רק בשנים האחרונות מתחילה יוון לעלות על מפת היין כיצרנית של יינות איכות וחושפת מסורת ארוכה של טכניקות יחודיות וזני ענבים יחודיים למדינה.

אודות הטיול

יוון היא יעד מושלם לטיול יין וקולינריה כמו גם לנופש ומנוחה או לספורט אתגרי ואקסטרים. היום, כשהשמיים פתוחים והטיסות הישירות ליוון יוצאות כמה פעמים ביום ועם מספר חברות תעופה, קל ונוח להגיע ולבקר במדינה המרתקת הזו.
77 זני ענבים מקומיים מרתקים כמו הקסינומברו (Xinomavro) האדום, האסרטיקיו (Assyrtiko) והסבטיאנו (Savatiano) הלבנים ויינות יחודיים לאזורים הללו, כמו הרצינה (Retsina) המפורסם שזוכה לתיבול של שרף ומי ים, או הוין-סאנטו (VinSanto) המתוק שמופק מענבים שיובשו;
לצד היין, שוקקת סצינה קולינרית משובחת שכוללת 4 מסעדות מישלן (לאחת מהן 2 כוכבים), יצרני גבינות, נקניקים, שמן זית משובח ועוד מגוון של מטעמים יחודיים ליוון.

תיירות אורבנית

אתונה – עיר הבירה היוונית שוכנת במרחק טיסה קצרה מישראל והיא הלב הפועם של המדינה. מסעדות קטנות ואותנטיות חבויות  בסמטאות של העיר העתיקה, ואוכל יווני, ים תיכוני טעים וטרי שמבוסס על הרבה דגים, פירות ים וירקות טריים. זוהי נקודה מושלמת להתחיל או לסיים את הביקור ביוון. כמה מאזורי היין המובילים נמצאים במרחק נסיעה קצרה מהעיר, אחרים דורשים טיסה או שייט.

אזורי היין של יוון

כפרים מוקפים בכרמים על גבעות רכות המשקיפות אל הים הכחול. זו התמונה המקיפה את המטיילים ברבים מאזורי היין של יוון. תיירות היין באזור היא ראשונית ובשילוב עם הלבביות של המקומיים, החוויה היא אותנטית וכוללת מפגשים עם אנשים מרגשים שגידול היין הוא חלק מההוויה שלהם ושל משפחתם מזה דורות רבים.

בדרום: נמיאה – Nemea

כאן, בדרום יוון, במרחק נסיעה קצרה מאתונה, תמצאו כמה מהיינות הטובים ביותר של יוון ובמיוחד יינות אדומים מענבי אגיורגיטיקו (Agiorgitiko). יינות עוצמתיים, עם גוף מלא והרבה טנינים, כאלה שיכולים להשתבח במשך שנים רבות. כאן חבויים כמה מהיקבים הטובים והמרגשים ביותר ביוון, לצד עתיקות הסטוריות המעידות על תרבות יין בת אלפי שנים.

ובצפון: נאוסה – Naousa

כאן, במרחק נסיעה קצרה מסלוניקי, ההשפעה האירופאית מורגשת מעט יותר, כאשר לצד זני הענבים המקומיים כמו קסינומברו (Xinomavro) ומלגוזיה (Malagousia) תמצאו גם קברנה סוביניון, שרדונה, סירה וזנים בין לאומיים נוספים. יינות הקסינומברו של האזור זכו לכינוי: "הברולו של יוון" ועלולים להטעות גם מומחי יין בטעימה עיוורת שעשויים לבלבל בין השניים.

האיים: סנטוריני – Santorini

האי שבדרום יוון הוא המולדת של ענבי האסרטיקו (Assyrtiko) ושל כמה מהיינות הלבנים היווניים הטובים ביותר. יינות מרעננים שמתאימים לאקלים הים תיכוני שלהם ושלנו. למעשה מדובר על קבוצה של איים בים האגאי שיושבים מעל הר געש פעיל, שהלוע שלו חבוי תחת פני הים. גן עדן רומנטי של בתים צבעוניים התלויים על שיפולי גבעות הנושקות לים ומזמינים זוגות רבים מרחבי העולם לבחור להתחתן דווקא כאן. ההגעה לאי היא על גבי מעבורת היוצאת מהיבשת המרכזית כמה פעמים כל יום.

אטרקציות

  • סיורי יקבים בהדרכת סומלייר
  • כוורן ליום אחד
  • סדנאות בישול
  • סיורי שווקים
  • סדנאות וטעימות של אוזו
  • שייט קיאקים
  • צלילה ושנורקלים
  • רכיבה על אופניים בכרמים
  • רכיבת סוסים על החוף
  • ביקור יקבים
  • פיקניק בכרם
  • סיור ג'יפים
  • חוויות קולינריות
  • טיולי טבע בהרי הפולופונז
  • שייט ביאכטה פרטית
  • שיוט מפרשיות
  • ספורט ימי
  • ידידותי לילדים ולמשפחות
רוצים לשמוע עוד ולצאת לחוויה מלאת השראה?

עוד באותו נושא

תפריט
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share