סיציליה – הצעה שאי אפשר לסרב לה
ברוכים הבאים לאי הגדול ביותר בים התיכון, ולאזור היין המדובר ביותר באיטליה בעשרים השנים האחרונות. סיציליה היא לא ״אזור יין חדש״, כמובן; עדויות לייצור יין באזור החל משנת 4,000 לפני הספירה הופכות אותה לאחד מאזורי היין העתיקים ביותר בעולם. אבל בשנים האחרונות נסקו יינות האזור לגבהים חדשים, בדגש על יינות אתנה, הר הגעש הפעיל ביותר בעולם (שאגב, גם הוא גבה בקצת יותר מ-30 מטר בשנה שעברה, מרוב מאגמה שנפלטה בהתפרצויות שלו). סיציליה היא בעצם מעין מדינה בתוך מדינה באיטליה, עם מטבח, אקלים, ענבי יין והיסטוריה עצמאית וענפה. ולא דיברנו עוד על הסנדק.