הונגריה – עוצמה אירופאית עתיקה

הונגריה

עולם ישן ומלא חן ועוצמה עתיקה, לתעשיית היין ההונגרית הסטוריה ארוכה ומפוארת שבשיאה נמזגו יינותיה על שולחנותיהם של כל חצרות המלכות האירופית. היינות מחבל טוקאי (Tokaji) זכו לכינוי: “הזהב הנוזלי” ומחיר הטובים שבהם היה גבוה ממשקלם בזהב. השילטון הקומוניסטי אמנם פגע בתעשיית היין המקומית אך היא מיהרה להתאושש וכיום ניתן למצוא כאן יינות לבנים ואדומים, מתוקים, יבשים ומבעבעים שלא מתביישים בתחרויות מול מיטב היינות האירופיים.

אודות הטיול

הלב של הונגריה שוכן במרכז המדינה, בעיר הבירה: בודפשט. מסעדות מישלן מפוארות, לצד מסעדות מקומיות מעולות, ברי יין, ספא מפנק וכל המיטב שיש לעיר אירופאית ותיקה להציע. נהר הדנובה חוצה את המדינה במרכזה ומחלק אותה לצד מערבי ומזרחי שבכל אחד מהם אזורי יין שכדאי לבקר. ניתן לצאת מבודפשט לטיול של יום אחד, אך עדיף להקדיש, לכל אחד מהצדדים של הונגריה, מספר ימים וכך להנות מהשפע שיש לה להציע.

מזרח הדנובה

הוא ביתם של היינות ההונגרים המפורסמים ביותר!

טוקאי (Tokaji) בצפון מזרח הונגריה הוא ביתם של היינות המתוקים הנושאים את השם הזה. היינות הללו מוכרים בכל המסעדות הטובות ביותר בעולם! יינות עם עושר בלתי נדלה של טעמים וריחות, מתיקות שמאוזנת בצורה מושלמת עם חמיצות טבעית ונעימה. חלק מהיינות היקרים והיוקרתיים בעולם מגיעים, גם היום, מהמרתפים הנסתרים של האזור הזה. כיום ישנה הזדמנות, לחובבי היין והקולינריה, לגלות סודות שעוד טרם התמסחרו, בביקור ביקבים הטובים ביותר ובחוויה אותנטית של יינות ענקיים, בגובה העיניים. בכפר מאד (Mád), בנוסף ליינות משובחים, תגלו בית כנסת עתיק ויפיפה, שהיה מרכז הקהילה היהודית של האזור.

אגר (Eger) הוא מקורו של “דם השוורים” (Bikavér) המפורסם. האגדה מספרת שבמהלך המצור התורכי על העיר אגר, בשנת 1552, חזו החיילים התורכים בהונגרים לוגמים משקה אדום כדם ועינייהם מתמלאות טירוף. התורכים היו בטוחים שמדובר בדם של שוורים והחליטו לסגת לאחור. גם היום תוכלו ללגום מהיין המדובר שמבוסס על זני ענבים מקומיים וטעימים, עם שמות שקשה להגות.

מערב הדנובה

כולל כמה מאזורי היין הטובים ביותר בהונגריה וביניהם:

אגם בלטון (Balaton) היפיפה מושך מבקרים רבים שמגיעים לנופש וחופשה. סביב האגם נטועים כרמים שרק מוסיפים ליופיו של האזור ומכאן מגיעים כמה מהיינות הטובים ביותר בהונגריה. ניתן למצוא כאן יינות אדומים טובים אבל כדאי להתמקד בלבנים המעולים של האזור!

וילאני (Villány) זה המקום ליינות הקברנה פרנק הטובים ביותר בהונגריה ויש שיגידו הטובים בעולם כולו! יינות עוצמתיים ואלגנטיים מיקבים בעלי מסורת עתיקה. האזור נמצא בחלקה הדרומי של הונגריה, קרוב לגבול עם קרואטיה, שגם היא יצרנית יינות משובחים בעצמה.

עוד יין שכדאי מאוד להכיר הוא “זנב הכבש” (Juhfark) שמקורו בחבל היין (Nagy Somló) שבצפון מערב הונגריה. כאן תוכלו למצוא יינות לבנים בעלי גוף מלא שזוכים להשראה מהשכנה הקרובה: אוסטריה.

 

עוד ממה שכדאי לדעת על הונגריה

חביות עץ אלון – אחרי האלון הצרפתי והאמריקאי, האלון ההונגרי הוא הנפוץ בעולם ליצירת חביות עבור יין!

אורגני וביו-דינאמי – בהונגריה קיים ריכוז מהגדולים בעולם של יקבים אורגניים וביו-דינאמיים!

מדינת ה”בור” (Bor) – כאן בהונגריה המילה ליין שונה מיתר אירופה! ההונגרים מכנים את עצמם מדינת ה”בור” בשונה מיתר האירופאיים שמשתמשים בהטייה של Wine \ Vin \ Wein \ Vino לאותה המטרה.

פוטון יוש (Puttonyos) – מתאר את דרגת המתיקות של יינות הטוקאי. תוכלו לראות על הבקבוקים מספר ולעיתים מספר של “מדליות” שמייצגות את הדירוג. 5 מדליות מסמלות יין מתוק מאוד, 6 מדליות מחייבות לפחות 150 גרם סוכר לליטר ביין.

אסנציה (Eszencia) – הם יינות כל כך מתוקים שבדרך כלל בקושי אפשרי להתסיס אותם והם לא עוברים את ה 3-4 אחוזי אלכוהול. רמת הסוכר שם יכולה להגיע גם ל 900 גרם לליטר! לא לשכוח לקחת איתכם לטעימה את האינסולין.

אטרקציות

  • ביקור בחוות לבנדר וקוסמטיקה
  • “יינן ליום אחד” – הכנת יין, ביקבוק ותווית אישית
  • אסנציה – טעימת היינות של המלכים
  • ביקור במפעל חביות עץ אלון הונגרי
  • יקבים אורגניים וביו-דינאמיים
  • ביקור במנזר בנדיקטיני בן 1000 שנים
  • מסעדות מישלן
  • ארוחת ערב בבית היינן
  • ארוחות עם משפחות מקומיות
  • ספא
  • שייט במערות תת קרקעיות
  • מנוחה והתרגעות באגם התרמי הגדול בעולם
  • טירות עתיקות
  • טיולי אופניים
  • מסלולי הליכה בטבע
רוצים לשמוע עוד ולצאת לחוויה מלאת השראה?

עוד באותו נושא

תפריט