כתבות

טיפים לתכנון חופשת היין והקולינריה הבאה שלכם

חופשת יין וקולינריה בהתאמה אישית היא הדרך המושלמת לטעום ולחוות את האזורים היפים בעולם. מפורטוגל על מגוון היינות והסגנונות הרחב שלה והעושר שמגיע מן הים, דרך הקולינריה הצרפתית המשובחת ויינות שהם השמות הגדולים ביותר, דרום אפריקה על נופיה עוצרי הנשימה, איטליה, יוון ועוד ועוד- כל יעד והמראות, הארומות והאוצרות שהוא טומן בחובו.

להמשך קריאה

אומבריה? אומבריה!

הלב הירוק של איטליה. כך מכונה אומבריה בפי כל שאר האיטלקים במחוזות השונים.
ואכן, פה כאילו הזמן קצת עצר מלכת, במובן הטוב ביותר שניתן לדמיין.
אומבריה רומנטית ומכשפת מהרגע הראשון עם גבעות, הרים, יערות, כרמים ושדות אינסופיים,
כולם בוהקים בגוונים שונים של ירוק.
בכל יום זוכים לפגוש כורמים וייננים, כאלו שמסורת עשיית היין טבועה מזה מאות שנים במשפחתם.
לצד היין, מתענגים על הקולינריה המקומית - חוות פטריות כמהין, בית בד משפחתי וכמובן מסעדות מצטיינות עם נוף מהפנט.

להמשך קריאה

קלאסיקה ספרדית חדשה – ריברה דל דוארו

ספרד, ארץ הטאפאס והפאייה, השוורים והפלמנקו, היא לפני הכל מדינת יין מרתקת. כל אזור יין, זן ענבים מקומי וסגנון יין שונה מספר סיפור ספרדי רווי עליות וירידות, מלחמות מבית ומחוץ, כובשים זרים ומסעות גילוי ארצות רחוקות. הספרדים יוצרי היין הם אלה שדרכם הסיפור מסופר ועדיין ממשיך להיכתב, הם אלה שלמרות הכל מתעקשים לחיות את החיים בשמחה, בגאווה מקומית ובאהבת אדם ואדמה.

להמשך קריאה

פורטוגל – האנדמיה של אלברו

מה דרמטי ומעניין יותר, הנוף היפהפה של עמק הדואורו – או אלברו, (Alvaro Martinho Lopez) הידוע בגישתו הייחודית ובשובבותו? ככתוב בחוברת הסיור "אלברו כורם 25 שנה באזור הדואורו, יינן 10 שנים ופילוסוף מלא תשוקה כל חייו".

להמשך קריאה

עמק הלואר – העמק הירוק של צפון צרפת

לפעמים, כל מה שצריך לעשות הוא לעצור, לשים לרגע בצד את כוס היין, להטות אוזן ולגלות עולם שלם של טבע מפכפך, מזמזם ומצייץ לאורך הנהר הגדול בצרפת, נהר הלואר. אם תאזינו היטב תוכלו להבין שגם החיות מדברות על הבציר המתקרב או דנות בזה שחלף.

להמשך קריאה

אלזס – הגביע הקדוש והשחור של Sylvie Fahrer

סביר שלא תזכרו את Saint Hippolyte, אולי גם לא את הגברת העסוקה שסבבה בקרבתנו אבל בוודאות לא תשכחו את היינות בגביעים השחורים. מאתגר, כאשר השחור-השחור הזה מצפין את הנוזל שבתוכו. לבן? אדום? אולי רוזה? אם יש למושג 'טעימה עיוורת' פירוש מוצק הריהו בוודאות הגביע השחור.

להמשך קריאה

סיציליה – הצעה שאי אפשר לסרב לה

ברוכים הבאים לאי הגדול ביותר בים התיכון, ולאזור היין המדובר ביותר באיטליה בעשרים השנים האחרונות. סיציליה היא לא ״אזור יין חדש״, כמובן; עדויות לייצור יין באזור החל משנת 4,000 לפני הספירה הופכות אותה לאחד מאזורי היין העתיקים ביותר בעולם. אבל בשנים האחרונות נסקו יינות האזור לגבהים חדשים, בדגש על יינות אתנה, הר הגעש הפעיל ביותר בעולם (שאגב, גם הוא גבה בקצת יותר מ-30 מטר בשנה שעברה, מרוב מאגמה שנפלטה בהתפרצויות שלו). סיציליה היא בעצם מעין מדינה בתוך מדינה באיטליה, עם מטבח, אקלים, ענבי יין והיסטוריה עצמאית וענפה. ולא דיברנו עוד על הסנדק.

להמשך קריאה

המדריכות והמדריכים מספרים: חוויות קולינריות בלתי נשכחות

אנחנו מאמינים שאחת הדרכים הטובות ביותר להכיר באמת מקומות ותרבויות היא דרך הצלחת.
הטעמים, הריחות, הצבעים וחומרי הגלם, נקשרים כולם בסיפור של הטרואר המקומי, ההיסטוריה האנושית, האקלים ומזג האוויר, שמבעבעים לכדי אופי מקומי ייחודי.
ביקשנו מהמדריכים שלנו לכתוב על חוויה קולינרית מרגשת שהם חוו ברחבי העולם, מסעדה ומנה שהשאירו חותם ורצון לחזור לעוד. לגזור, לשמור ולהזמין מקום מראש...

להמשך קריאה

להתאהב בפיימונטה

בביקור הראשון שלי אי פעם ביקב בחו״ל, כשבת הזוג הנפלאה שלי הטיסה אותנו לפיימונטה בהפתעה לכבוד יום ההולדת שלי, הגענו לסיור ביקב וייטי - Vietti, יקב היסטורי בן 148 שנים. השאלה הטיפשית הראשונה ששאלתי את המדריכה שלנו, הבת של הבעלים (באותה השנה היקב נמכר לבעלות אמריקאית, כמובן, אבל הסיור הזה היה שירת הברבור לביקור ביקב משפחתי בסדר גודל כזה, עבורי), ״איך זה שכל מה שראיתי בנסיעה ליקב היה גפנים ואגוזי לוז?״ היא הסתכלה עלי בחיוך שחציו בוז וחציו נועם, וענתה בקול רם, בעודה מצביעה לכיוון הכללי של הגפנים אחרי כל מילה: ״ברולו, ברברסקו, פררו רושה, נוטלה!״.

להמשך קריאה

טוסקנה – חלום ליל קיץ

עצמו עיניים, דמיינו שכבר כמעט סתיו ולא כל כך חם בחוץ, אפילו נעים ובערב קצת קריר. רכבת אקספרס מרומא לפירנצה מובילה אתכם בתוך שעה וארבעים דקות לתחנה במרכזה של עיר שהייתה פעם מרכז העולם. פירנצה, בירת טוסקנה, בה חיו ויצרו גדולי אומני הרנסנס כמו רפאל ומיכאלאנג'לו, שמרה על אופייה הרנסנסי עם רחובות עתיקים המובילים לפיאצות גדולות וקתדרלות מפוארות. העיר אמנם עתיקה אך אפשר למצוא בה את המסעדות הכי מעודכנות ולצידן ברי יין שוקקי חיים. 

להמשך קריאה

גאווה, יין וקולינריה טוסקנית

הפיורנטינים הם אנשים גאים. איך אפשר אחרת? מי שנולד בפירנצה, עירם של דנטה אליגיירי, מיכלאנג'לו, לאונרדו דה וינצ'י, ניקולו מקיאוולי, גליליאו גליליי ועוד ועוד אמנים והוגי דעות, לא יכול להיות שלא יהיה גאה. אבל אם יש משהו שהמקומיים גאים בו, לפחות במידה שווה, זה המטבח הטוסקאני.

להמשך קריאה

טיול יין באנגליה – המעצמה המפתיעה של היין

אנגליה היא אולי לא המקום הראשון, אליו מגיעים חובבי היין, כדי להנות מטיול יקבים אקזוטי; אך לסקרנים מביננו, זהו טיול המאפשר חווית יין כפולה: מצד אחד סיור אורבני לונדוני, בה ניתן לטעום כמעט כל סגנון יין המיוצר בעולם ולבקר בברי היין שמכתיבים את הטרנדים בעולם. מהצד שני, במרחק נסיעה קצרה מהעיר הגדולה, בדרום האי, פרוסים כרמים ומיטב יקבי הממלכה. שם אפשר לגלות יינות אנגליים, מקומיים, ולחוות את אחד מאזורי היין היפים והמתפתחים בעולם.

להמשך קריאה

אלזס – האזור הלבן של צרפת

לאזור היין העשירי בגודלו בצרפת כללים משלו. עיקר היינות המופקים בו הם לבנים, כמיטב המסורת הגרמנית שמורגשת היטב בחבל אלזס. גם הניב המקומי, האלזסיאן, הוא צרפתית עם השפעות גרמניות לא מבוטלות ואפילו המטבח המקומי כולל אלמנטים גרמניים כמו נקניקיות וכרוב כבוש. היינות באלזס מורכבים מזן ענבים אחד עיקרי ובשונה מיתר צרפת, כאן נהוג לציין את שם זן הענבים על התווית הקדמית של היין.

להמשך קריאה

פורטוגל אהובתי

בפורטוגל התאהבתי דרך היינות שלה, שנים לפני שביקרתי בה.
היין שחיבר אותי למדינה היה יין הפורט, יין קינוח מתוק ומחוזק עם אחוז אלכוהול של כ-18%, בו היא מתגאה.  בהשראת היין הנפלא הזה, יצרתי אני בשנת 2004 את ה׳ססלוב קדיתא קינוח׳ - הדומה בשיטת הכנתו לפורט.

להמשך קריאה

להיות סלברטאי בספרד

לפעמים אני משתעשעת במחשבה מהסוג – אילו הייתי ענב יין, איזה זן הייתי בוחרת להיות?

בוודאי שהתשובה על השאלה הזו עשויה להשתנות בכל פעם וכל רגע מול הדילמה העמוקה, הרי שכל יום אני ממש לא אותה גברת ואת האדרת אני בוחרת לשנות בהתאם למצב האקלים.

אך יש זן ענבים אחד, שעולה במשחק הזה די הרבה, וכשהוא מגיע אני יודעת שהוא מביא עימו המון ביטחון, ניצחון וגאווה...

להמשך קריאה

בורדו – המלכה מרגו

צרפת היא ערש תעשיית היין העולמית, את זה כולם יודעים. בתוך צרפת, השם בורדו הוא כנראה המזוהה ביותר עם הקהל הרחב. אחוזות שאטו מיתולוגיות, כרמים עד קצות האופק, ואווירה מיוחדת במינה שצריך להיות שם בשביל להרגיש אותה.

אותה אנרגיה היא, להרגשתי, שילוב של הכבוד והגאווה האדירים שיש שם למסורת עשיית היין, הכסף הגדול והאריסטוקרטיה אשר כיום ובעבר משחקים תפקיד מרכזי בהוויה הבורדולזית, ולבסוף ה – Savoir Faire, אותו ידע ינני ו'טרוארי' שנצבר במאות שנות בציר.

להמשך קריאה

טיולי בציר – כשהתירוש הופך ליין

כשמסתיים חודש אוגוסט מתחיל הבציר בהרבה מאזורי היין בחצי הכדור הצפוני. אז לאן כדאי לטייל עכשיו? איפה יקבלו את המבקרים בזרועות פתוחות במהלך העונה היפה ביותר בשנה והיכן יבקשו מכם להשיל נעליים ולהצטרף לדריכת הענבים?

להמשך קריאה

להתרגש בפורטוגל

בשמונה השנים האחרונות, הצליחה פורטוגל לשבור את שיא מספר התיירים הנכנסים אליה, בכל שנה מחדש.

הסיבות לכך  ברורות:  לצד עלויות מחייה וטיול זולות ביחס לשאר אירופה, פורטוגל שובה בקסמיה בזכות תושביה מסבירי הפנים, עושרה התרבותי המשקף מסורות בנות מאות שנים: ארמונות  ומצודות עוצרי נשימה, כפרים עתיקים, המזמינים את הפוסעים בשביליהם למסע בזמן ושפע יצרנים קטנים הממשיכים את המסורת המשפחתית.

להמשך קריאה

קלאסיקה ספרדית חדשה – ריברה דל דוארו

ספרד, ארץ הטאפאס והפאייה, השוורים והפלמנקו, היא לפני הכל מדינת יין מרתקת. כל אזור יין, זן ענבים מקומי וסגנון יין שונה מספר סיפור ספרדי רווי עליות וירידות, מלחמות מבית ומחוץ, כובשים זרים ומסעות גילוי ארצות רחוקות. הספרדים יוצרי היין הם אלה שדרכם הסיפור מסופר ועדיין ממשיך להיכתב, הם אלה שלמרות הכל מתעקשים לחיות את החיים בשמחה, בגאווה מקומית ובאהבת אדם ואדמה.

טעימה מעמק הרון שבדרום צרפת

ה"טירה החדשה של האפיפיור" הוא שמו של כפר היין החשוב ביותר בעמק הרון שבדרום צרפת. האפיפיור כבר לא גר שם אבל היינות והקולינריה רק הולכים ומשתבחים! היעד המושלם לחופשה קצרה (ואפשר גם ארוכה). לכתבה המלאה על היין והקולינריה של עמק הרון הדרומי והצפוני של צרפת.
(פורסם ב: מגזין מסע אחר)

טיול בחבל בורדו

עיר הבירה של היין הצרפתי ויש שיגידו הבירה העולמית של היין. כאן משגשגים הקברנה סוביניון והמרלו שהציפו את העולם, טירות מרשימות ויקבים מובילים, ששמם נישא למרחוק. קצת על טיול בחבל היין, שמציע את חווית התיירות הטובה בעולם…
(פורסם ב: מגזין מסע אחר)

חגיגה מתוקה עם יין טוקאי הונגרי

הונגריה ידועה בעולם כמדינת הספא והמרחצאות החמים, רוכבי הסוסים וכמובן – מקום הולדתו של הטוקאי – יין הקינוח של המלכים. לא בכדי זיכה היין את חבל הארץ שבו ענביו גדלים בתואר "אתר מורשת עולמית" של אונסק"ו.
(פורסם ב: GoTravel)

איך בונים סיור יין – מדריך מקוצר לחובב השיכר

יין משובח, אוכל אזורי עם מסורת מקומית ונופים יפים הם שילוב מושלם לחופשה קולינרית בחו"ל.
אז איפה כדאי לטייל? איפה ישנים? ומה אופי וקצב הטיול הנכונים ביותר עבורכם. חשוב לקחת בחשבון את העונה, מזג האוויר ופסטיבלים ואירועים מקומיים, שיכולים להוסיף לאטרקטיביות של הטיול. אז מה הצעד הראשון (והשני והשלישי) לבניית טיול היין והקולינריה המושלם?
(פורסם ב: GoTravel)

כשיין וקולנוע נפגשים – בחבל בורגון שבצרפת

יין הופיע בקולנוע עוד מראשיתו. המרגל המפורסם הידוע בכינוי "007" ידע להזמין את היינות הטובים ביותר, משנת הבציר הנכונה ואפילו בקולנוע הישראלי ניתו מקום של כבוד ליין, בדמות פירמידת כוסות שמפניה, בפתיחת הסרט האלמותי "אבא גנוב". אין ספק שליין מקום מיוחד בתרבות האנושית, שהרי אין אף "מיץ פרי" אחר שזוכה למעמד ולכבוד שלו זוכה שיכר הענבים. כמה סרטים אתם מכירים שבמרכזם מיץ תפוזים או אשכוליות?!
(פורסם ב: GoTravel)

פסטיבלי יין בספרד – חוויה של שיכרון חושים

למעלה מ 4,000 יקבים, 90 אזורי יין מוכרים, 30 דרכי יין מוכרזות ואין ספור פסטיבלי יין החוגגים את האהבה לשיכר הנפלא. הפסטיבלים נחגגים בעיקר החל מחודש מאי ועד חודש נובמבר וזו סיבה מצוינת להגיע לספרד. שירה לבל ריכזה בכתבה 7 פסטיבלים שלא כדאי להחמיץ.
(פורסם ב: GoTravel)

טעימות על דרך היין של אלזס

דרך היין הצפונית של צרפת היא פנינה נסתרת של יין וקולינריה שמחכה להתגלות. גבעות ירוקות רצופות כרמים ונוף של הרי הווז' (Vosge) מקיפים את אחד מאזורי היין היפים ביותר בעולם.
(פורסם ב: GoTravel)

טיול של יין וקולינריה בבורדו והסביבה

אלפי יקבים המייצרים קרוב למליארד בקבוק יין בשנה פזורים בגדה השמאלית והימנית של בורדו. אז איפה כדאי לבקר? ואיך בונים טיול יין וקולינריה מושלם בחבל בורדו?
(פורסם ב: פרנקופילים אנונימיים)

חבל בורגון שבצרפת – כשיין וקולנוע נפגשים

יין הופיע עוד מראשיתו של הקולנוע. מרגלים מפורסמים ידעו להזמין את השמפניה משנת הבציר הנכונה ואפילו הקולנוע הישראלי, נתן ליין מקום של כבוד בסצנת הפתיחה המפורסמת של הסרט האלמותי: "אבא גנוב". סרטי היין הולכים ומציפים את מסכי הקולנוע ובשנים האחרונות חבל בורגון שבצרפת זוכה להופיע לא מעט בלב הזרקורים.
(פורסם ב: GoTravel)

10 מחוזות יין שלא הכרתם – יין בהפתעה

אנגליה, יפן, קולומביה ואפילו לבנון – נופים מרהיבים ויינות איכות, במדינות שכנראה עוד לא עלו על הרדר של חובבי היין בעולם. רוצים לשלב סיור יין בפעם הבאה שאתם מבקרים בלונדון או בסנטוריני? יש שם הרבה מה לראות, לטעום וללגום.
(פורסם ב: GoTravel)

מסע אל האצולה של היין – בורדו, צרפת

היקבים הטובים בעולם והיינות הנחשקים ביותר נמצאים במרחק של כמה שעות טיסה, בטירות מרשימות שלחוף הדרום מערבי של צרפת. קברנה סוביניון ומרלו משתדכים כאן לבלנד מושלם ומענבי הסוביניון בלאן עושים כאן את היין המתוק המרגש והמאתגר ביותר בעולם!
(פורסם ב: אתר איש הענבים)

תיירות, יין ומה שביניהם

יקבי ישראל, כמו אחיהם ברחבי העולם, מצליחים פעם אחר פעם לבחור את הנקודה היפה ביותר באזור, ובשילוב של מעט יין, להפוך אותה אפילו יפה יותר. בסדרת כתבות, תוכלו לקרוא על המקומות המעניינים והיפים ביותר לטייל בהם בין הכרמים של ישראל היפה.
(פורסם ב: אתר Sommelier.co.il)

המותגים הנחשקים של עולם היין – יינות קאלט

יהלומים, יצירות אומנות ואפילו מכוניות עתיקות הופכים לעיתים לחפצי אספנות, כאלה שערכם מרקיע שחקים ויש מי שהיה מוכן לשלם הון בעבורם. מה הופך יינות לכאלה ומי הם היינות שזוכים להגיע להיכל התהילה של יינות הקאלט בעולם?
(פורסם ב: אתר איש הענבים)

יין ואהבה בעולם הישן – אנדלוסיה

אדמת אנדלוסיה פועמת במקצבים עתיקים המושפעים ממגוון הדתות והתרבויות השונות שחלפו באזור במרוצת השנים. לפעמים נדמה כאילו שומרת היא לעצמה, בגאווה טהורה, את סודות העבר הרחוק לנצח נצחים. ביין, כמו בנושאים רבים נוספים, יאמר האנדלוסי הטיפוסי כי אנדלוסיה היא אדמת היין הראשונה באירופה וכשחושבים על הפיניקים, שהצטיינו בין היתר בשיט ובמסחר, כנראה שיש בסיס לאמירה.
(פורסם ב: GoTravel)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share