יין ומקומות יפים בעולם ממלאים אותנו בהשראה.

העוצמה של הטבע, הסיפורים והאנשים שמאחורי היין, הטעמים, הצבעים והריחות, ממלאים את הנפש והחושים באנרגיה ומאפשרים הפסקה במרוץ של החיים ונשימה של אוויר הרים ועמקים צלול ויין.

אנחנו מאמינים שכדי באמת להכיר אזור יין, להבין את הקולינריה המקומית ולהעשיר את עצמנו – צריך לצאת לשטח ולפגוש את האנשים שמאחורי העשייה. אומרים שהדשן הטוב ביותר של הכרם הוא טביעות רגליו של הכורם; אנחנו מבקשים להוסיף ולומר שהתבלין שהופך יינות טובים למעולים, הוא החיבור והקישור עם כל מה שהפך את אשכולות הענבים למשקה שראוי לאצור בבקבוק.

אחרי אין ספור טיולי יין וקולינריה ברחבי העולם החלטנו להקים חברה שמתמחה בלהביא אתכם אל אזורי היין הטובים והיפים בעולם, לטעום וללגום, להריח ולפגוש והכל בקצב שמתאים לכם ובשילוב המושלם של יין, אוכל ואנשים.

האנשים שמאחורי Vinspiration - יין והשראה

גיא הרן

מדריך ומחנך יין שמוביל כבר קרוב לעשור סיורי יין ברחבי אירופה. במהלך לימודי המשפטים באוניברסיטה העברית עבד כמלצר היין של מלון קינג דייויד ומשם ההתאהבות ביין הייתה בלתי נמנעת.

רזומה עשיר שכולל ניהול והקמה של מסעדות וברים, ניהול תחום היין ב”איש הענבים” והדרכת יין וכהילים כבר משנת 2006, גיא מתמקד היום בתיירות יין וקולינריה.
ידיעת השפה הצרפתית וגם הספרדית, עוזרת להתחבר אל המקומיים ולהגיע ליעדים אותנטיים ומרגשים שלא מופיעים במדריכי התיירות הקונבנציונליים.
תוכלו לשמוע אותו בפודקאסט היין: מוצר צריכה בסיסי ולפגוש אותו בתפקידו כשגריר חברת הכוסות “Riedel”, כשהוא לא נמצא בסיור יין בעולם.

שירה לבל

סומלייה, מפיקת אירועים ומדריכת טיולים שתגיע גם לקצה העולם, כדי לגלות ולטעום עוד מהיופי שיש לטבע להעניק. ריקוד הפלמנקו, מלא התשוקה, סחף את שירה לספרד.

במשך 11 שנים, היא לגמה וגילתה הרבה מהסודות של הרומנטיקה והאסטתיקה הספרדית: קורס אילוף טבעי ותקשורת עם סוסים, הסמכה כמורת יוגה ותעודת סומלייר, הם רק חלק מהכלים שמסייעים לשירה להוביל את המצטרפים והמצטרפות אליה, לחוויה מלאת השראה.
תוכלו להאזין לשירה בסדנאות יין ברחבי הארץ, בדרך כלל במקומות שכוללים הרבה טבע ויופי או בספרד, עם מבטא קטלאני מושלם.

דוד פינטו

המנכ"ל והמייסד של יקב פינטו בירוחם. יזם, מעצב תעשייתי וכורם עם ניסיון עשיר כאיש יין במסעדות וברים מובילים בארץ ובניו יורק. דוד מלמד יין במספר מסגרות ומטייל באזורי יין מובילים בעולם והחיבור החזק של דוד לעולם הקולינריה, הוא בלתי נמנע.
השליטה בשפות צרפתית, ספרדית ואנגלית, יחד עם החינוך האירופאי של דוד, מסייעים רבות לחיבור האישי ביקבים, במסעדות ובעת ביקורים אצל יצרנים ארטיזנלים.

בוגר בצלאל המתמחה באומנות, עיצוב וארכיטקטורה שבשעותיו החופשיות תוכלו למצוא אותו עוסק גם בספורט אקסטרים, צילום ושייט.

רוני ססלוב

מומחית יין, ייננית, יועצת עסקית ומנחת סדנאות. רוני נושמת, טועמת ומדברת יין בסדנאות וקורסים ייחודים השמים דגש על פיתוח יכולות הטעימה האינטואיטיבית ומושכלת של הטועמ.ת.

בשני העשורים האחרונים פועלת רוני לטובת קידום ענף היין המקומי כיועצת מקצועית ליקבים ולגופים קולינריים וכן מייצגת את ענף היין הישראלי ברחבי העולם בכנסים והרצאות.
לפני מספר שנים התאהבה בפורטוגל, ביין ובאנשים. מאז, היא מוצאת סיבות טובות לחזור ולהביא איתה א.נשים לחויות מרחיבות לב ונפש כמו שיין טוב וחברה טובה יכולים לייצר.

למעבר לאתר של רוני

אביתר ברעם

סומלייה ואיש יין ברמ"ח איבריו, ירושלמי במקור ותל אביבי בהווה, שניהל את תחום היין של קבוצת המסעדות מונא ובר 51. היה ממקימי חנות היין ״בוסר״ וכיום אביתר הוא הסומלייה של מסעדת "טוטו" הידועה בתל אביב. טיול יין לפיימונטה הצית אצל אביתר את התשוקה להכרות האישית עם האנשים שמאחורי העשייה ובעיקר במדינת המגף.

אורית גרינבוים-לירון

מומחית היין הבינלאומית, חזרה לישראל משהות ארוכה בלונדון, שם השלימה את לימודי הדיפלומה המאתגרים של בית הספר החשוב בעולם ליין: WSET.

אורית מלמדת ומעבירה קורסים וסדנאות של יין (ולעיתים גם ג'ין) ומטיילת ללא הפסקה באזורי היין החשובים בעולם ובמיוחד בטוסקנה.

היא שופטת בתחרויות יין וכותבת תוכן ומאמרים בנושא, למגוון מקומות.

דקלה רום

פודי נלהבת שגילתה את עולם היין והקולינריה במהלך לימודיה בירושלים.

דקלה עבדה כמלצרית יין במלון היוקרה ממילא וכעוזרת סומלייה במסעדת רפאל.
לאחר הפוגה של מספר שנים מעיסוק בתחום, ולאחר קריירה בתחום תיירות היוקרה, חזרה ל-Vinspiration
ולמחוזות האהובים של יין וחיים טובים.

ליאור שניאור

מגיעה מרקע של ניהול ועבודה במשך שנים בתחום הברים והמסעדות,עם עניין רב וסקרנות בעולמות הקולינריה והיין.
בוגרת הקורס level 2 של בית הספר ליין הבינלאומי – WSET, וכיום מנהלת האופרציה של מחלקת הטיולים המודרכים ב Vinspiration.
בתור מי שאוהבת ומעריכה יין טוב, קולינריה מסקרנת וחוויות מרחיבות לב, ליאור דואגת שגם הטיולים המודרכים יהיו בלתי נשכחים.

דרור אנגלשטין

יינן, מומחה יין, שופט בתחרויות יין בארץ ובעולם ויועץ מוביל לכורמים וליקבים. עם ניסיון העבר המקצועי והעשיר מעבר לים, דרור מביא עימו משב רוח מרתק בהבנה עמוקה של הכרם, שיטות הגידול והטיפול בגפנים.

את דרכו בעולם היין החל בעולם המסעדנות. לאחר שצבר ניסיון עשיר בתחום זה, החליט להעמיק בעולם הייננות והצטרף לצוות המקצועי של יקב צרעה. משם המשיך למילאנו שבאיטליה ורכש תואר משולב במדעי הכרם ומדעי היין.

את ההתמחות שלו זכה לעשות ביקב MASI ובתום הלימודים המשיך לעונת בציר נוספת ב valpolicella. לאחר 5 שנים בארץ המגף ועם שובו לארץ עוסק דרור בייננות ובייעוץ למגוון יקבים מובילים.
לכל זאת מתווספת עשיה מקומית חשובה, דרור נושא את תפקיד המזכיר בעמותת ה IPEVO.

את עיקר תשומת ליבו מקדיש דרור לעשיית יינותיו – Wines by Dror Engelstein, נטיעת כרמים והקמת יקב באיזור מגוריו- הרי יהודה.

על הדרך הוא גם דובר איטלקית, מגדל 5 כלבים ובעיקר- לא ישן מרוב עשייה שמאחוריה אהבה גדולה.

דורון רובינפלד

הבעלים והמנהל של בר היין ׳שאטו שועל׳ מזה כמעט 12 שנה ושל חנות הפרחים RooT Flowers.
דורון מייעץ ליקבים ומלווה אותם בפיתוח תיירות היין. הוא מבקר טועם ולומד כל הזמן, בישראל ומסביב לעולם.
בוגר WSET 3 ובעל תואר בקרקע ומים מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית.

יין עבורו הוא לא רק למומחים – הוא חברתי, יומיומי, קליל ונמצא בדיוק בנקודה שמחברת בין אנשים ותרבויות.

עומרי יצחק

סומלייה ויועץ יין מזה כ-15 שנים, מומחה לתחום מלונאות – בוטיק ותיירות יין. סטודנט לדיפלומה שלב 4 של בית הספר WSET בלונדון. עומרי גדל בעמק הירדן, לחופיה של הכנרת והתאהב ביין לראשונה בגיל 21 בלימודי רפואה שהחל בפירנצה הקסומה. משם הדרך להחלפת מקצוע הייתה מהירה… עם שובו ארצה חזר לתל אביב והחל את דרכו המקצועית כמנהל תחום היין בקבוצת ברי היין Jajo המיתולוגית ולאחר מכן כמנהל המקצועי הראשון של ספריית היין של חברת הייבוא ג'יאקונדה. הגעגועים הביאו אותו לשוב למחוז ילדותו שבכנרת, שם הקים את בר היין הראשון בצפון – St. Urban שבמלון הסקוטי בטבריה.

כיום עומרי מנהל מחלקות היין של מלון 'פרא' ברמת הגולן וכפר הנופש עין גב שעל שפת הכנרת, יועץ יין של מסעדות באזור הצפון ובעל חברת בוטיק לסיורים ואירועי יין ברמת הגולן.

 

שירה גרנות

שירה גרנות מקימה ושותפה במותג פיות היין המתמחה בתוכן יין מקצועי, קשרי סחר בינלאומיים, ליווי והקמה של ברי יין ומסעדות.
שירה בוגרת קורס יין בבית ספר ללימודי יין ביקב שורק. בעברה הייתה עיתונאית יין, משווקת ושותפה בבר יין.
בעשור האחרון שירה התמחתה בתיירות יין נכנסת והסברה בינלאומית של עולם היין הישראלי.
היא הייתה מעורבת בפרויקטים יוצאי דופן המשלבים יין עם עולמות המוזיקה, האמנות והפרפורמנס, פרויקטים ממשלתיים וסדנאות תוכן ייחודיות.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share