אודות הטיול
מדינה קטנטנה שבתוכה ורסטיליות אדירה של נופים, אזורי אקלים, קולינריה, צבעים וריחות.
היציאה לאזורי היין השונים קלה ונוחה ובטווח של נסיעה קצרה ניתן להגיע למגוון אזורים, יקבים, בתי בד, מבשלות בירה, יצרני גבינות ועוד ועוד. ניתן לערוך טיול של יום אחד, כשהמדריך יאסוף אתכם מהבית, או לצאת לחוויה של יין וקולינריה למשך מספר ימים או סוף שבוע שלם.
אזורי יין שכדאי לבקר:
הרי יהודה – אזור היין הראשון שצפוי לקבל הכרה בין לאומית (GI) חובק בתוכו הרבה מהיקבים הטובים ביותר בישראל! יקבי בוטיק קטנטני המייצרים אלפי בקבוקים בודדים בשנה, דרך יקבים מבוססים יותר המייצרים עשרות ואפילו מאות אלפי בקבוקים ואפילו אחד מהיקבים הגדולים ביותר בישראל! גם כאן, החדש והישן מעורבבים היטב: המפגש המפורסם של דויד וגוליית התרחש ממש כאן וגם גתות עתיקות פזורות כאן לכל עבר. אפשר לשלב בביקור גם יצרן גבינות מהטובים בישראל, יצרני בירות, סיידרים ועוד הרבה דברים טובים.
זכרון יעקב ומישור החוף – היקב המסחרי הראשון בישראל הוקם על ידי הנדיב הידוע בשנת 1882. למעשה הוקמו 2 יקבים, אחד בראשון לציון והשני בזכרון יעקב, העיר שנקראה על שם אביו של הברון הנדיב. עיקר הכרמים של ישראל שכנו באזור הזה במשך עשרות רבות של שנים ולצד יקב כרמל מזרחי הוותיק והגדול, אפשר למצוא כאן עשרות רבות של יקבים קטנים ובינוניים, חלוצים באופיים ובמקרים רבים משלבים, לצד היין, שמן זית, ריבות ועוד הרבה מטעמים.
הגליל והגולן – האקלים בצפון מדינת ישראל קריר יותר ומאפשר גידול של ענבי יין משובחים. לצד הקברנה סוביניון והמרלו המוכרים, תוכלו למצוא כאן גם ריזלינג, ברברה, מורבדרה, שנין בלאן ועוד המון זנים מרתקים. מהפכת האיכות בענף היין הישראלי החלה ממש כאן, בשנת 1983, כשיקב רמת הגולן קם ושינה את המגמה, מכמות לאיכות. כיום עשרות רבות של יקבים פזורים ברחבי הצפון של מדינת ישראל, לצידם בתי מלון בוטיקיים, חלקם במרכז הכרמים.
המדבר של הנגב – הרכב משייט בכבישי המדבר, 50 גוונים של חום ניבטים מכל עבר ולפתע מגיח, כאילו משום מקום, כרם ענבי יין ירוק ויפיפה! גם במדבר מצליחים לגדל ענבי יין איכותיים ולייצר יינות טעימים ומלאי אופי. חוות בודדים חבויות, פטריות כמהין לבנות שגדלות באקלים המדברי ועוד טעמים וניחוחות יחודיים בנוף המדברי עוצר הנשימה.