טוסקנה
פירנצה – הבירה המפוארת והבלתי מעורערת של טוסקנה. ביתם של אמנים מפורסמים כמו לאונרדו דה וינצ’י ובוטצ’ילי. תרבות עכשווית שמתבססת על מסורות עתיקות שעוברות מדור לדור כבר מאות שנים. בכל סמטה ניתן למצוא בית מלאכה קטן, מאפייה עם היסטוריה ארוכה או מעדנייה שמציעה גבינות ונקניקים טוסקאניים עוצמתיים ואופיינים – כאלו שישתלבו באופן מושלם ביין האזורי. המטבח מקומי, אזורי, עונתי ובעיקר טרי ומלא בגאווה איטלקית, פיורנטינית!
סיינה – בליבה חומה ועיר עתיקה יפיפיה, שמסתירה מרתפים עתיקים ומסעדות שף קטנות עם מסורת של מאות שנים. למגיעים בחודשי הקיץ צפויה הפתעה מרגשת: מרוץ סוסים מרהיב בכיכר העצומה בגודל שבלב העיר מוקפת החומה. המיקום המושלם של סיינה, במרכז טוסקנה, הופך אותה לבסיס מושלם לטיול כוכב בכל האזור.
קיאנטי – מותג היין המפורסם ביותר של איטליה, הוא ביתם של כמה מהיינות הגדולים (וגם הפחות טובים) של איטליה. אלפי יקבים ואין סוף אפשרויות. כאן חשוב לדעת איפה כדאי לבקר, אילו יינות כדאי לטעום ומי האנשים שכדאי להכיר.
ברונלו (Brunello) – יש שיגידו שאלו הם היינות הגדולים ביותר בטוסקנה, אחרים יצהירו אפילו שאלו הם היינות המשובחים ביותר באיטליה כולה! יינות אלגנטיים ועוצמתיים, מבוססים על הגרסה המקומית של הסנג’ובזה שמכונה סנג’ובזה הגדול (Sangiovese Grosso). הכפרים מונטלצ’ינו (Montalcino) ומונטיפוליצ’יאנו (Montepulciano) סמוכים אחד לשני ובנוסף ליינות הגדולים באיטליה הם מציעים גם רחובות ציוריים שכדאי לקחת את הזמן ולשוטט ביניהם; והדרך הטובה ביותר היא עם שקית של ערמונים קלויים וכוס של יין אדום.
בולגרי (Bolgheri) וסופר-טוסקן (Super Tuscan) – אלו הם היינות המודרניים ביותר באזור. באיטליה, כמו באיטליה, המקומיים לא תמיד עושים מה שהחוק אומר להם לעשות. משפחת אנטינורי המורחבת הם הראשונים לגדל זני ענבים בין לאומיים, כמו קברנה סוביניון, בטוסקנה ולעשות מהם יין. בעשרות השנים הראשונות, היין נשתה כולו על ידי בני המשפחה. ב 1967, כשהסוד התגלה, יקב סאסיקאיה (Sassicaia), או בשמו הרשמי: Tenuta San Guido, החל למכור את יינותיו במחירי עתק והעולם נעמד בתור כדי לזכות ולטעום מהם. בסמוך ליקב הסורר הוקמו עשרות רבות של יקבים נוספים, ששמם הולך למרחוק והם חתומים על כמה מהיינות הגדולים ביותר באיטליה. האזור שוכן על שפת החוף המערבי של איטליה ובהחלט כדאי להביא בגד ים.