credit: Montioni

אומבריה? אומבריה!

עומרי יצחק

הלב הירוק של איטליה. כך מכונה אומבריה בפי כל שאר האיטלקים במחוזות השונים ואכן, פה כאילו הזמן קצת עצר מלכת, במובן הטוב ביותר שניתן לדמיין.
אומבריה רומנטית ומכשפת מהרגע הראשון עם גבעות, הרים, יערות, כרמים ושדות אינסופיים, כולם בוהקים בגוונים שונים של ירוק.
בכל יום זוכים לפגוש כורמים וייננים, כאלו שמסורת עשיית היין טבועה מזה מאות שנים במשפחתם.
לצד היין, מתענגים על הקולינריה המקומית – חוות פטריות כמהין, בית בד משפחתי וכמובן מסעדות מצטיינות עם נוף מהפנט.

מיקומה המרכזי של אומבריה גזר עליה חוסר בקו חוף ועל כן היא לא מתהדרת במנות דגים או פירות ים. המקומיים מקדשים את המוצרים שהטבע מעניק להם, והם עולם שלם ומושלם בפני עצמם. כאן, לצד היין כמובן, הכוכבים הם פירות האדמה והטבע – שמני זית מהטובים באיטליה, ענבים, ירקות עונתיים כמו ארטישוק ואספרגוס בצורת מאפים ותבשילים והכוכבת הראשית – פטריית הכמהין, שהמקומיים לא מפספסים הזדמנות לגרד אותה מעל ביצה מקושקשת עסיסית ורכה.
לצד אלו, כמובן שלא נשכח את הפסטה, אותה מייצרים כאן בעבודת יד ובחרדת קודש איטלקית טיפוסית ואת החלבון על צורותיו השונות והנפלאות:
חקלאים ויצרנים ארטיזנליים נהדרים משתמשים בגידולי החי, אותם ניתן למצוא כמעט בכל מנה ותפריט לאורך היום: גבינות נהדרות ועמוקות טעם, בשר טלה, חזיר ובקר טרי,
לצד סוגים רבים ומגוונים של נקניקים, עליהם המקומיים לא מוותרים אפילו בארוחת הבוקר.

יינות האזור התפרסמו בזכות זן ה-סגרנטינו האדום.
זהו זן המתהדר ברמות טאנין גבוהות במיוחד שרק יישון ארוך או לחילופין טיפול מדויק ועדין
ביקב יודעים להרגיען. הסגרנטינו מפיק יינות עזי צבע וריכוז פרי מרשים לצד אדמתיות וכפריות מסקרנת שהופכת את חווית השתייה לפראית ומתובלת.
בשנים האחרונות, עם עליית קרנם של היינות הלבנים היבשים בכל העולם, גם באומבריה מתהדרים בשני זנים לבנים עיקריים: טרביאנו ו-גרקטו, איתם מפיקים את יין ׳אורבייטו׳ המפורסם.

תגיות:

Tips

שתפו את הפוסט: