אומבריה – הלב הירוק של איטליה

למרגלות האפנינים שוכן אזור יין יפיפה שרק יודעי דבר זכו לבקר בו. כאן תמצאו יינות מלאים בטעם, גבינות, זעפרן, פטריות כמהין ונופים עוצרי נשימה.

פחות משעתיים מרומא, בלב הרים וגבעות מוריקות, ובצילו של מחוז טוסקנה המתוייר, שוכן אחד המחוזות הקסומים והאהובים ביותר באיטליה. ללא ים אך עם אגם מרשים, נופים יפיפיים, ערים ימי ביניימיות, פסטיבלים שמשמרים מסורות עתיקות, יין ושמן זית משובחים- אומבריה היא המחוז שכנראה עוד לא ביקרתם בו, ושכדאי לכם לשנות את זה.
אומבריה מציעה למטייל הרפתקאות חדשות, גילויים קולינריים, מסורות יחודיות ואנשים חמים. למטייל הישראלי יהיה קל למצוא חיבור עם תושבי המחוז, אשר מתוארים כ"קשים מבחוץ וחמים מבפנים". 

הקולינריה המקומית מתבססת על ירקות, בשר ומעט דגים מאגם טרזימנו היפיפה. בנוסף מתגאים באזור בפטריות כמהין שחורות ובזעפרן שמגיע מפסגות בגבהים שונים. הקולינריה מגוונת מאד וניתן למצוא במסעדות אוכל ביתי לצד ארוחות ברמה גבוהה מאד ובמחירים סבירים. 

מקומות ששווים ביקור

אורבייטו עיירה ימי-ביניימית מוקפת חומה, היושבת על פסגתו של הר ומשקיפה על סביבתה. כמו כן זהו שמו של אחד מאזורי היין החשובים באומבריה, בו מיוצרים היינות הלבנים המפורסמים של המחוז, מזני הענבים טרביאנו (Trebbiano), גרקטו (Grechetto), ורדלו (Verdello) ומלבזיה (Malvasia). 

את הזנים הללו ניתן לרוב למצוא בתור יינות קלילים במחיר נגיש, אולם התחכום והמורכבות שלהם מתפתחים בשנים האחרונות. ככלל היין יהיה יבש, אולם ניתן למצוא גרסאות חצי יבשות ואף מתוקות, בהשפעת "הרקבון האציל" הוא הבוטריטיס (Botrytis Cinerea). לפני כעשור הוחלט לאפשר לייני האזור לייצר יין אדום בשם "אורבייטנו" (של אורבייטו). 

 

מונטפלקו כפר קסום מוקף חומה מהמאה ה-9, אשר זכה לכינוי "המרפסת של אומבריה" על שם הנוף הפנורמי המרשים הנשקף ממנו, ובכניסה למועדון "הכפרים היפים באיטליה". הכפר טובל בכרמים של גפנים וזיתים, ובליבו נמצא החלק המוקף חומה, שחובק אמנות איטלקית, מוזיאונים, חנויות וגם מסעדות וברים. 

סגרנטינו- במונטפלקו (וכמעט רק שם) גדל זן הענבים סגרנטינו, שיש הרואים בו את הכוכב הבא של היינות האדומים באיטליה. לסגרנטינו קליפה עבה, שהופכת את היינות המופקים ממנו לבעלי צבע כהה ועמוק, אינטנסיביות גבוהה של ריחות וטעמים, ויכולת התיישנות של עשרות שנים. במונטפלקו ניתן למצוא גם יינות לבנים מהזנים המקומיים ואף יינות כתומים, שהולכים ותופסים תאוצה באומבריה, כמו גם במקומות אחרים בעולם. 

 

אסיזי התרבות והערכים במחוז אומבריה מוגדרים במידה רבה לפי מסורותיו של פרנציקוס הקדוש מאסיזי, מייסד המסדר הפרנציסקני, אשר חי במחוז, והדגים בחייו את ערכי הצניעות, ההגינות, היושר והדאגה לזולת. לקתולים העיירה אסיזי שנייה בחשיבותה רק לוותיקן, והיא מוקד עלייה לרגל. רחובותיה הצרים והמתפתלים מלאים בחנויות קטנות ויפיפיות, ומובילים לקתדרלה מרהיבה. העיר הוכרה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. 

 

פרוג'יה –  היא בירתה הרשמית של אומבריה, וגם בירת השוקולד של איטליה. העיר משכנת אינספור יצרני שוקולד, חלקם בעלי מסורות של מעל 100 שנים, ואף בית ספר לשוקולד. אירוע השוקולד הגדול והחשוב באירופה, ה"יורו שוקולד" (EuroChocolate) מתקיים בפרוג'יה מדי שנה ומציג אלפי סוגים שונים של שוקולד, לצד סדנאות, הדרכות ועוד. 

העיר עצמה היא עיר אוניברסיטאית תוססת המושכת סטודנטים מכל רחבי העולם. 

דרוטה וגוביו –  הן עיירות מפורסמות בהתמחותן בקרמיקה עם מסורת שמקורותיה במאה ה-14. כלי הקרמיקה המיוצרים במקום מעטרים את שולחנותיהן של המסעדות היוקרתיות בעולם ואת בתיהם של שושלות מלוכה ואצולה זה מאות שנים. 

 

אגם טרזימנו – הוא אגם רדוד ועשיר בדגים, שמוקף עיירות וכפרים קטנים, ומזמין לרכיבת אופניים (או סוסים) על החוף, או לשיטוט רגלי וארוחת ערב באחת ממסעדות הדגים ששוכנות לחופו, על רקע שקיעה מרהיבה. 

 

לסיכום, ביקור באומבריה הוא ביקור באיטליה האותנטית, המקסימה והפחות מוכרת, עם סיכוי סביר להתאהבות. ניתן כמובן לשלב את הביקור בה עם אזורים אחרים, אך מצד שני, חוץ מים- יש בה הכל. 

אטרקציות

  • טעימת יינות איכות ויינות מתיישנים
  • "צייד" פטריות כמהין
  • ביקור ביקבי בוטיק וביקבים מובילים
  • אפשרות ללינה כפרית \ השכרת וילה למשפחה וחברים
  • אפשרות ללינה בטירה עתיקה
  • סדנאות בישול
  • סיורי שווקים
  • סיור ג'יפים בכרמים
  • סדנאות אומנות וקרמיקה
הדרך היחידה להבין ולהכיר את אומבריה, היא להגיע לאזור, לפגוש את האנשים, להריח את הקרקע ולטעום ולטעום ולטעום… מעניין?

עוד באותו נושא

תפריט
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share