פיימונטה – האלגנטיות של צפון איטליה

איטליה

לרגלי האלפים שוכן אזור היין והאוכל האלגנטי ביותר של איטליה.

שילוב אקזוטי של איטלקית במבטא צרפתי ומטבח שמוביל את מהפכת ה Slow Food העולמית! אוכל אזורי, מקומי, עונתי וכל מה שהוא ההיפך מה Fast Food ששטף את העולם ואיים להכחיד את המסורת והמטבח המקומי.

אודות הטיול

ברולו (Barolo) וברברסקו (Barbaresco) הם שניים מהכפרים המפורסמים ביותר בעולם. יש שיגידו שזה הוא המקור ליינות האיטלקיים הגדולים והמרשימים ביותר! יינות ענקיים שמשתבחים במשך עשרות שנים במרתפי יין בכל רחבי העולם. השילוב כאן מרגש: מצד אחד יינות ענקיים ויוקרה ובמקביל, בעלי היקבים, בסרבלי עבודה, עובדים בכרמים. אומרים שהדשן הטוב ביותר לענבים הוא טביעות הנעליים של בעל הבית…

אלבה (Alba) – שוכנת למרגלות המפעל של חברת נוטלה (Nutella) ופעמים בשבוע, מרכז העיירה מתכסה בעננת ארומות של קרם נוטלה מתקתק. בימי שבת הופך המרכז העתיק כולו לשוק גדול וססגוני, המציע פטריות כמהין, פירות וירקות לפי העונה; כמו גם מטעמים מקומיים אחרים ואפילו אופנה איטלקית.

“אם יש גן עדן, ככה הוא נראה” – כך התבטא חבר שלמד באזור. הכפרים שסובבים את אלבה, ברולו, ברברסקו ואחרים מהפנטים וכבר קרה לא פעם שהמבקרים התאהבו, חזרו ואפילו החליטו להשתקע באזור.

המתח שבין המסורת למודרני מורגש כאן היטב – הסיפור המפורסם ביותר הוא על בחור בשם אליו אלטרה (Elio Altare), שהחליט למרוד במסורת ולהביא לאזור טכניקות חדשניות מצרפת. בין השינויים היה גם השימוש בחביות קטנות בנות 228 ליטר במקום החביות הענקיות המסורתיות. במהלך דרמטי ניסר אליו הצעיר את החביות הגדולות של אביו ועבר להשתמש בחביות קטנות. היינות החדשניים של אלטרה וחבריו, זכו למעריצים ברחבי העולם והזרימו הרבה כסף לאזור. תוצאה נוספת של המהלך של אותו אלטרה בצעירותו היתה שאביו לא דיבר איתו עד יום מותו.

הסיפור מרגש עוד יותר כשהוא נשמע מפיה של סילביה, ביתו של אליו, שמעידה שהיום, היא מוצאת את עצמה מורדת שוב באביה.

אטרקציות

  • חיפוש פטריות כמהין
  • טעימות גראפה
  • טעימת יינות מתיישנים
  • סדנאות בישול
  • שוק איכרים ואופנה
  • Cinque Terre – ביקור בכפרים התלויים של איטליה
  • מסעדות מישלן ופגישות עם שפים
  • שופינג במילאנו טורינו
הדרך היחידה להבין ביותר את ברולו וברברסקו היא להגיע לאזור, לפגוש את האנשים, להריח את הקרקע ולטעום ולטעום ולטעום… מעניין?

עוד באותו נושא

תפריט