בתחילתה של דרך היין, ממוקמת שטרסבורג – עיר הבירה הרשמית של אלזס. העיר היפיפייה נחצית על ידי נהר רחב ידיים וכדאי להקדיש לה את הזמן הראוי, לטעום מהדליקטסים המקומיים, לשוטט בין הסמטאות הקסומות ולספוג את האווירה הייחודית של המקום. מאפיות, מזקקות, ועוד מיני מטעמים שישאירו אתכם שבעים ומבושמים.
"עיר הבירה" של היין של חבל אלזס היא קולמאר – מיטב היקבים של האזור סובבים את העיר שיכולה להתגאות גם בתואר "הבירה הקולינרית" של האזור. ניתן בהחלט למקד את הטיול באזור הזה ולצאת ממנו בכל יום לכפר אחר, לטעום, להריח, להכיר ולהתמכר.
הקולינריה המקומית ידועה בתערובת הייחודית של השפעות צרפתיות וגרמניות והתוצאה היא מורשת גסטרונומית עשירה ביותר. מטבח מגוון המציע מנות המשלבות מרכיבים מקומיים וטכניקות בישול מסורתיות. הנה כמה מנות מפורסמות מהמטבח האלזסי שכדאי להכיר:
(Flammekueche (Tarte flambée – בסיס המנה הזו היא בצק דק ופריך עם שמנת, בצל ובייקון. המנה לרוב מוגשת כמתאבן או כמנה גדולה ומרשימה לחלוקה בין הסועדים.
Baeckeoffe – תבשיל אלזסי מסורתי המשלב בשר כבוש עם תפוחי אדמה, בצל, גזר ועשבי תיבול ארומטיים. הבשר מתבשל בבישול איטי ביין לבן והתוצאה היא תבשיל רך, מנחם, ארומטי וטעים.
Kugelhopf – קינוח אלזסי קלאסי, קוגלהוף היא עוגה מתוקה על בסיס שמרים הנאפית עם צימוקים, שקדים ולפעמים האופים מוסיפים גם רום או מי פריחת תפוז. זהו תענוג אמיתי להנות מהעוגה הלבבית הזו לצד כוס תה חמימה.
לצד הקולינריה המקומית העשירה, אלזס ידועה בעיקר בזכות יינותיה הלבנים המעולים – כ 90% מהענבים שגדלים כאן הם לבנים. היינות הגדולים מופקים מענבי ריזלינג, גוורצטרמינר, פינו גרי ופינו בלאן, שזכו לכינוי "4 הזנים האצילים של אלזס". בנוסף ליינות הלבנים המשובחים שמיוצרים כאן, תוכלו גם למצוא יינות אדומים מצוינים, אשר מרביתם מופקים מזן הענבים המזוהה בעיקר עם בורגון – פינו נואר, הוא זן הענבים האדום היחידי שניתן לגדל באפלסיון של אלזס והוא המקור ליינות אדומים עם חומציות גבוהה וצבע בהיר.
אלזס מציעה יינות מגוונים בשיטות עשיה שונות, מיינות יבשים בעלי ארומה אופיינית, עד ליינות מבעבעים משובחים המיוצרים בשיטה המסורתית, שהם הסוד השמור של חובבי הבועות.
אלזס מבטיחה מסע מרתק ויוצא דופן בין נופים אגדיים, יינות גדולים, קולינריה מגוונת והיסטוריה מפוארת, וזהו תענוג אמיתי לגלות את השפע שהמקום מציע.