ריברה דל דוארו – התשוקה של ספרד

נסיעה קצרה צפונה ממדריד והגבעות הרכות של אזור נהר הדוארו (Ribera del Duero) מתחילות לעצב את הנוף. הכרמים מכסים שטחים נרחבים…

ספרד, ארץ הטאפאס והפאייה, השוורים והפלמנקו, היא לפני הכל מדינת יין מרתקת. אחד מהיעדים המועדף עבור חובבי יין וקולינריה מכל קצוות תבל הוא ריברה דל דוארו.

מסעדות עילית, מלונות מפנקים ויקבים אלגנטיים ומזמינים, הם חלק מחווית יין מושלמת באזור יין קטן ואיכותי לא הרחק ממדריד, בנסיעה קצרה שתוביל אתכם כמעין מסע בזמן, אל הכפרים והכרמים של נהר הדוארו. בריברה דל דוארו תמצאו עיירות ימי-ביניימיות יפיפיות, מנהרות תת קרקעיות ומרתפים נסתרים. 

מה מחכה לנו בריברה דל דוארו

ריברה דל דוארו הוא אחד מאותם אזורי יין עתיקים שהוזנח במשך מאות שנים וכחלק מצמיחתה המחודשת של תעשיית היין, גילו בו הספרדים אוצר גלום. כיום הוא אזור בו מופקים יינות ספרדיים איכותיים ויקרים בעלי תהילה בינלאומית.

בעיירה העתיקה Arranda de Duero תגלו תרבות קולינרית עשירה ומגוונת. ברי טאפאס שמחים, חגיגות יין רבות וגולת הכותרת, מנהרות תת קרקעיות הטומנות בחובם סודות יין עתיקים. נוכל לסייר במנהרות העתיקות, לטעום יין ולשמוע על ההיסטוריה המרתקת של המקום בליווי מנות טאפאס משובחות. 

בסמוך לעיר Peñafel, ממוקמת טירה עתיקה בפסגת ההר, בה שוכן גם מוזיאון יין. הטירה חולשת על האזור כולו ותוכלו להשקיף ולהבין טוב יותר את הטרואר וכמובן להנות מהנוף עוצר הנשימה של ריברה דל דוארו.

במרחק דקות ספורות משם, פזורים מספר יקבים בעלי שמות עולמיים שביקור בהם הוא בגדר חובה.

זן הענבים טמפרניו, שזכה לשם "טינטה דל  פאיס" כלומר, "אדום המדינה", הוא זן הענבים הנפוץ והנטוע בספרד בכלל ובריברה דל דוארו במיוחד. היינות כאן הם גדולים, מלאי טעם, שופעי ארומה ובעלי יכולת התיישנות לשנים רבות, בזכותם ריברה דל דוארו ידועה וזוכה לתשומת לב והערכה רבה בכל העולם.  בנוסף ליינות האדומים המשובחים המיוצרים כאן, תוכלו גם לגלות יינות לבנים מפתיעים וטעימים במיוחד. 

לצד היינות האגדיים, הסצינה הקולינרית בריברה דל דוארו משלבת טעמים וטכניקות מסורתיות ויוצרת חוויה גסטרונומית החוגגת את עושר התוצרת המקומית. ירקות טריים, בשרים משובחים וגבינות מעולות, עשויות חלב כבשים בעיקר. מנות רבות בריברה דל דוארו מתבשלות בטכניקות בישול עתיקות יומין, בשיטות צלייה ובישול איטי המאפשרות לטעמים להתפתח לאט ומבטיחות תוצאות רכות ועסיסיות במיוחד.

מנה מפורסמת אופיינית לאזור היא קרוקט, מעדן מטוגן העשוי לרוב מנקניק חמון מקומי ורוטב בשמל ומגיע במגוון צורות ואופנים שונים מענגים וטעימים במיוחד ובליווי כוס יין או בירה צוננת, זהו תענוג אמיתי.
מנה נוספת ופופולרית במיוחד היא טלה בבישול איטי – הבשר נמשח בשמן זית איכותי, שום ועשבי תיבול ארומטיים ואז מתבשל לאט ומוגש לצד ירקות צלויים. התוצאה היא מנה רכה, מנחמת ועשירה בטעמים.

ריברה דל דוארו מציעה מסע שופע ומענג לחובבי אוכל ויין כאחד. המרחבים הירוקים, ההיסטוריה המפוארת ומסורת ארוכת השנים, מבטיחים חוויה ייחודית ומרתקת במיוחד.

אטרקציות

  • ביקור ביצרן חביות ארטיזנלי
  • טיול במבוך של מנהרות תת קרקעיות
  • ביקור אישי ביקבים מובילים
  • טעימות יינות עכשוויים ויינות מתיישנים
  • ספא מפנק
  • חווית טאפאס בר עם אנשי לילה מקומיים במדריד
  • מופע וסדנאות פלמנקו
  • ביקור בכפרים היסטוריים
  • טולדו – אומנות, תרבות והמון היסטוריה דתית ויהודית
  • סגוביה – מרציפן, תחרה וכנסיות גותיות
רוצים לשמוע עוד ולצאת לחוויה מלאת השראה?

עוד באותו נושא

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share