מה מחכה לנו בפיימונטה
הסצינה הקולינרית בפיימונטה, הידועה בטעמים עשירים ומגוונים, היא גן עדן אמיתי לאוהבי קולינריה.
המטבח הפיימונטזי מאופיין במרכיבים פשוטים, איכותיים, מקומיים וטריים.
התוצרת המקומית כאן, עשירה ומגוונת, החל באגוזי לוז ועד לפטריות כמהין – פיימונטה מפורסמת בזכות הכמהין שלה ובייחוד בזכות הכמהין הלבנות (והיקרות) שגדלות באזור. הפטריות הארומטיות והמפורסמות הללו משתלבות בתבשילים ומנות שונות ומעצימות את טעמי הפסטה, ריזוטו, ביצים ואפילו גבינות.
לכל אוהבי היין, תחנות החובה הן הכפרים ברולו וברברסקו.
השילוב כאן מרגש – מצד אחד יינות ענקיים ויוקרתיים ששמם הולך לפניהם ומצד שני, בעלי היקבים, בסרבלי עבודה, עובדים בכרמים המשפחתיים ומעבדים את האדמה.
בטיול תוכלו להכיר את האנשים מאחורי העשייה, את היקבים המוכרים והמוערכים ביותר בעולם ולגלות את המסורת המפוארת ורבת השנים של פיימונטה.
תוכלו לישון בין הכרמים, ביקבים ובאחוזות, לבקר בבתי ייצור ארטיזנליים של גבינות ונקניקים מקומיים, לצאת לציד כמהין, ללמוד את רזי המטבח המקומי בסדנאות בישול ועוד הרבה חוויות ייחודיות ואופייניות לפיימונטה.
וודאי תרצו לבקר גם באלבה, העיירה הקטנה והציורית השוכנת בלב פיימונטה, בה תוכלו למצוא מסעדות מסורתיות וחדשניות כאחד, ברי יין מקסימים ואפילו מפעל בוטיקי לייצור ה"קרמה דה נוצ'ולה" המפורסם, שארומת אגוזי הלוז העולה ממנו, אופפת את סמטאות העיירה בניחוחות משכרים. בימי שבת הופך המרכז העתיק כולו לשוק גדול וססגוני, שם החקלאים והרוכלים מציעים את מיטב מרכולתם – פטריות כמהין, פירות וירקות מקומיים וטריים לפי העונה, כמו גם מטעמים אחרים ואפילו אופנה איטלקית קלאסית.
בין עשרות המנות המפתות והאופייניות למטבח הפיימונטזי שתטעמו, אל תפספסו את שתי המנות האלו:
Agnolotti del Plin – כיסוני הפסטה הקטנטנים הללו הם המומחיות של פיימונטה. אלו כיסונים עדינים ממולאים במגוון מילויים שונים כמו בשר, גבינה או ירקות והם מוגשים לרוב ברוטב חמאה ומרווה או ברוטב ראגו בשרי ועשיר.
Vitello Tonnato – מנה פיימונטזית קלאסית המורכבת מבשר עגל רך פרוס דק המוגש עם רוטב קרמי עשוי צלפים, חרדל, לימון וכן – גם טונה ואנשובי, בשביל המליחות והאומאמי. זוהי דוגמה מושלמת לטעמים עדינים ושילובים בלתי צפויים. חובה לטעום!