אוסטריה

בין הרים אלפיניים לעמקים ירוקים, בין נהר הדנובה לערים אלגנטיות

מי שמכיר את אוסטריה דרך המוזיקה הקלאסית, הרי היין והארמונות של וינה – מגלה במהרה שגם בכוס היין ובצלחת המקומית מסתתר עולם של דיוק, אלגנטיות וטעמים ייחודיים.

מה מחכה לנו באוסטריה

יין באוסטריה הוא לא רק מסורת – הוא חלק מהחיים

היין באוסטריה אינו רק מסורת, הוא חלק בלתי נפרד מהחיים והזהות האוסטרית. הכרמים המטופחים, היקבים המשפחתיים והאווירה הכפרית מזמנים מפגשים עם יינות אלגנטיים, בעלי אופי ברור וייחודי.
ביקור ביקב קטן הופך בקלות לחוויה אינטימית סביב שולחן עם גבינות, לחמים טריים ויין הנמזג ישירות מהחבית. 
הסיפור של היין האוסטרי הוא סיפור של יינות רעננים, חדים ומלאי אופי.
במרכזו עומד הגרונר ולטלינר (Grüner Veltliner), שמציע מנעד רחב של סגנונות – מיינות צעירים וקלילים ועד יינות עמוקים ומינרליים מהטרסות התלולות של ואכאו (Wachau). 
לצידו בולטים גם יינות אלגנטיים וחדים מענבי ריזלינג (Riesling) וגם יינות אדומים מפתיעים מענבים כמו בלאופרנקיש (Blaufränkisch) המתובל וצוויגלט (Zweigelt) הפירותי והרך. באזור בורגנלנד (Burgenland), ממזרח לוינה, מייצרים את יינות הקינוח המפורסמים מאזור אגם Neusiedler See – “זהב נוזלי” המאופיין במתיקות עדינה ובחומציות רעננה ומאזנת.

קולינריה אוסטרית עונתית – לא רק שניצל

הקולינריה האוסטרית היא חגיגה של מסורת מקומית עם טעמים עונתיים. ממסעדות אלגנטיות ומעוטרות כוכבי מישלן ועד למסעדות מסורתיות בוינה וסביבתה, הנקראות Heuriger – בית יין כפרי, שבו ייננים מגישים אך ורק את היין שהם מייצרים בעצמם וכל ארוחה מתחילה בשולחן עמוס בכל טוב – לחמים טריים, גבינות ביתיות, ירקות כבושים ובשרים מעושנים שהם המומחיות של המטבח האזורי. בדרום אוסטריה, תמצאו
את ה־Brettljause, הגרסה הדרומית לאירוח האוסטרי המסורתי – מגש עץ מלא מטעמים, גבינות ונקניקים ארטיזנליים, חמאה ביתית וחזרת חריפה, מלווה ביינות מקומיים שיוצרים הרמוניה מושלמת בין הטעמים.

לכל עונה יש את טעמיה הייחודיים שמספרים את סיפורה. בחורף, השולחנות מתמלאים בתבשילי קדירה חמים ומנחמים, כמו תבשיל גולאש עשיר עם ירקות שורש ועוד מנות מחממות ומזינות שמכינות את הגוף לחורף הקר, מלוות ביין אדום מתובל. בסתיו, אחרי שהקור קצת מפשיר, מתגלים ערמונים ודלעות מקומיות שתופסים את מרכז הבמה, משתלבים במנות מסורתיות רבות ומספרים את סיפורה של תקופה מלאה בשפע מהאדמה. באביב, העונה של האספרגוס הלבן שמשתלב במנות רבות ומלווה באופן טבעי יינות לבנים מענבי גרונר ולטלינר (Grüner Veltliner), יחד הם מבטאים את רעננות האביב ופריחה חדשה. בקיץ, פירות יער טריים מצטרפים לקינוחים קלאסיים כמו השטרודל הווינאי וה־Sachertorte – מתוקים שאי אפשר לוותר עליהם, אבל הכוכב האמיתי של הקיץ האוסטרי הוא המשמש שגדל בעמקים שליד הדנובה, שם הקרקע והאקלים יוצרים פירות בעלי מתיקות וארומה עשירה. בעונה תמצאו כאן משמשים עסיסיים בשווקים המקומיים, בריבות ביתיות, בליקרים ובמאפים וכמובן גם בקינוחים מסורתיים כמו מרלינקנודל (Marillenknödel) – כופתאות שמנמנות ממולאות במשמשים, מבושלות בחמאה, קינמון וסוכר –
תענוג אמיתי וקינוח שהוא בגדר חובה!

אוסטריה, חוויה תרבותית מלאה 

מעבר לעולם הקולינריה והיין המרתק, אוסטריה מציעה חוויה תרבותית עשירה. בוינה היפה תמצאו בתי קפה אייקונים, שלאורך ההיסטוריה היוו מוקד חיים אינטלקטואלי ואירחו סופרים, אמנים ומוזיקאים, ביניהם גיבורי תרבות אגדיים – מבטהובן ועד פרנץ קפקא וגוסטב קלימט. אפשר להרגיש כאן את ההיסטוריה בין השולחנות והסמאטות העתיקות בתקופות בהן נולדות יצירות מופת או סתם לשבת שעות על גבי שעות עם קפה, קינוח מקומי, עיתון או שיחה טובה ולהתמסר לאווירה אירופאית טיפוסית. המוזיקה הקלאסית שזורה היטב בתרבות המקומית – מבתי האופרה בוינה ועד פסטיבלי הקיץ בכפרים הקטנים. המרחבים והנופים הירוקים מזמינים להליכות בטבע, רכיבת אופניים באוויר הצלול, שייט נהרות רומנטי או מנוחה לצד אגמים שקטים ונופים פסטורליים. לצד כל אלה, אפשר לטייל בארמונות היסטוריים ומפוארים, לגלות ערים אלגנטיות עם אמנות ואדריכלות בארוקית, או לבקר בכפרים קטנים בהם הזמן עצר מלכת, ששומרים על אווירה קסומה ומעניקים תחושה של פשטות, יופי וטעמים בלתי נשכחים.
השילוב בין טבע מהפנט, תרבות עשירה, קולינריה מסורתית ומתחדשת ועולם יין מרתק ובלתי צפוי, הופך את אוסטריה ליעד אולטימטיבי שמציע שפע של חוויות מגוונות ובלתי נשכחות.

רוצים לשמוע עוד ולצאת לחוויה מלאת השראה?

עוד חוויות מעוררות השראה באוסטריה

יעדים נוספים