מה מחכה לנו בבורדו
שתי גדות הנהר הן בעלות חשיבות גבוהה ביותר. מדוק (Medoc) – הגדה השמאלית של חבל בורדו היא עולם שלם הסוחף חובבי יין מכל מקום. "דרך הטירות – La Route des Châteaux", עוברת בין מבנים מרשימים, אגמים וכרמים המקיפים מכל עבר. נראה כאילו כל מה שעושים כאן זה יין.
הגדה הימנית של בורדו היא לב ליבו ההיסטורי של האזור ושם נמצאת סנט אמיליון (Saint Emilion) עם גבעות מרשימות, שופעות כרמים. העיירה המרכזית שעל שמה קרוי האזור, היא היפה ביותר מכל ערי בורדו ואף הוכרזה כאתר מורשת עולמית, לפי אונסק"ו. מרתפי יין חבויים, מסעדות מישלן והמון יקבים גדולים ובעיקר קטנים ומסקרנים.
פומרול (Pomerol) – היא האחות הקטנה של סנט אמיליון, כפר קטנטן וסביבו יקבים קטנטנים ששמם מגיע רחוק! כמה מהיינות הגדולים מגיעים דווקא מכאן ומספיק שנזכיר את שאטו פטרוס (Chateau Petrus) המפורסם, שמחיר יינות המרלו שנושאים את שמו מגיעים לאלפי יורו לבקבוק!
עוד תחנה חובה תהיה בביתו של היין המתוק הכי מפורסם בעולם, סוטרן (Sauternes) או בשמו השני "הזהב הנוזלי" הייחודי לאזור. יינות סוטרן בשילוב עם גבינות כחולות או מעדן כבד אווז (Fois Gras) הם הדוגמא המושלמת לסינרגיה צרפתית קלאסית של אוכל ויין.
ואם בקלאסיקות צרפתיות עסקינן, מנה פופולרית באיזור היא Moules frites – מולים עם צ'יפס וגם huîtres -הלוא הן צדפות טריות, שתוכלו למצוא כאן בשפע ואלו משתלבות נהדר עם כוס יין בורדולזי לבן יבש וצונן.
מנה מומלצת נוספת היא Entrecôte à la Bordelaise – סטייק אנטריקוט בגריל או צרוב במחבת ברוטב עשיר המורכב מיין אדום, בצלצלי שאלוט, מח עצם ועשבי תיבול ארומטיים, הלוא הוא רוטב בורדו המפורסם, המעצים את טעמיו העסיסיים של הבשר. לקינוח, אל תפספסו את אחד מהקינוחים האייקונים של בורדו – Canelés – קינוח מפנק מקורמל מבחוץ, רך וקרמי מבפנים. מושלם לצד כוס קפה חם ביום קריר בבורדו.
להשלמת החוויה המקומית, מומלץ בחום להגיע לקוניאק (Cognac) – הברנדי המפורסם בעולם, נמצא במרחק נגיעה מאזור בורדו, וניתן לשלב יום ביקור בבתי הקוניאק המפורסמים בעולם.
בורדו, בשיא יוקרתה והדרה, מזמינה אתכם לחוויה של פעם בחיים.