מה מחכה לנו בדרום אפריקה
שער הגישה להרפתקה הדרום אפריקאית שלך היא קייפטאון. זוהי עיר קוסמופוליטית עם היסטוריה בת 370 שנה, קו מים שוקק ותוסס, חופים יפהפיים, מסעדות ובתי קפה המציעים מגוון קולינרי רחב הכולל מאכלי ים נפלאים, מטבחים טבעוניים ובינלאומיים וכמובן, את מנות הדגל המקומיות – סטייקים עסיסיים ומשובחים מתוצרת מקומית, כל אלו לנופי היבשת המהפנטים והיפה שבהם – הר השולחן האייקוני.
נסיעה קצרה תביא אתכם לאזור היין Stellenbosch, בית לחלק מהיקבים המרשימים במדינה. עם כרמים היסטוריים ויקבים מזמינים הנמצאים בתוך תחומה של העיר קייפטאון עצמה.
עוד עצירת חובה הוא Franschhoek, אזור יין המוקדש ליין ולחיים הטובים, שם מקבלים אורחים בזרועות פתוחות וניתן לבקר ביקבים בעלי שם עולמי, לסעוד במסעדות שף וללון במלונות יוקרה.
קצת הרחק משם, נמצאים האזורים Hemel-en-Aarde,
ו – Swartland, קו החוף של הכף הדרומי ועוד אזורים רבים, כולם בגדר ביקורי חובה לחובבי היין הרציניים.
המטבח הדרום אפריקאי הוא כור היתוך של טעמים. השפעתם של המטבחים האפריקאי, האירופאי, ההודי והמלזי על הקולינריה הדרום אפריקאית באה לידי ביטוי בכל מטבח מקומי.
הנה כמה מנות שכדאי להכיר ולטעום מהמטבח הדרום אפריקאי:
אורז ביריאני: הקהילה ההודית של דרום אפריקה ייבאה גם את המסורות הקולינריות של וכך הגיע אורז ביריאני המזוהה עם המטבח ההודי, לדרום אפריקה. ביריאני דרום אפריקאי זוהי מנת אורז עשירה בטעמים, הכוללת בשר מתובל, ירקות ותיבול בתבלינים ארומטיים אופייניים.
באני צ'או: זהו אוכל רחוב פופולרי בדרום אפריקה. המנה מורכבת מכיכר לחם חלולה במילוי קארי דרום אפריקאי ייחודי ועשיר. הקארי יכול להיות צמחוני או לכלול בשר עוף או כבש והמנה הזאת משביעה ומנחמת ביותר.
לצד כל העושר הקולינרי, לחובבי הרפתקאות, ספורט, טבע וחיות בר, זהו גן עדן – מגלישה בקו החוף המערבי, דרך טיולים רגליים ברכסי ההרים המרהיבים ביופיים, היכרות קרובה וחקר של המגוון האינסופי של הצמחיה המקומית בשמורות הטבע ועד טיולי ספארי מרגשים, דרום אפריקה היא יעד מושלם לחוויות של פעם בחיים…