אודות הטיול
יוון היא יעד מושלם לטיול יין וקולינריה כמו גם לנופש ומנוחה או לספורט אתגרי ואקסטרים. הטיסות הישירות ליוון ממריאות מספר פעמים ביום באמצעותן של מספר חברות תעופה, מה שמבטיח דרך קלה ונוחה מאוד להגיע ולבקר במדינה המרתקת הזו.
נקודה מושלמת להתחיל או לסיים את הביקור ביוון היא כמובן – אתונה. בעיר הבירה הפועמת של המדינה, תוכלו למצוא ברי יין, טברנות אותנטיות, מסעדות מישלן, אוכל יווני ים תיכוני והרבה תרבות צבעונית, מוסיקלית ומלאת חיים.
תיירות היין באזור היא ראשונית ובשילוב עם הלבביות של המקומיים, החוויה היא אותנטית וכוללת מפגשים עם אנשים מרגשים שגידול היין הוא חלק מההוויה שלהם ושל משפחתם מזה דורות רבים.
יוון בעלת 77 זני ענבים מקומיים מהם מיוצרים יינות לבנים, אדומים ויינות ייחודיים לאזורי היין השונים.
בדרום יוון, במרחק נסיעה קצרה מאתונה, נמצא אזור
היין Nemea. תמצאו כאן כמה מהיינות הטובים ביותר של יוון ובייחוד יינות אדומים, עוצמתיים עם גוף מלא, כאלה שיכולים להשתבח במשך שנים רבות. כאן חבויים כמה מהיקבים הטובים ביותר ביוון, לצד עתיקות היסטוריות המעידות על תרבות יין בת אלפי שנים.
בצפון, במרחק נסיעה קצרה מסלוניקי, אזור היין הבולט
הוא נאוסה – Naoussa. כאן תוכלו למצוא יינות בעלי השפעה אירופאית, זני ענבים בין לאומיים לצד זנים מקומיים שזוכים לתהילה עולמית.
לצד עולם היין היווני, קיימת סצנה קולינרית מקומית מרתקת, מסורתית ומתחדשת. כאן תגלו יצרני גבינות, נקניקים, שמן זית משובח, דבש, פטריות כמהין ועוד מגוון מטעמים יחודיים ליוון.
אם חשקה נפשכם לצאת אל עבר האיים ולהנות גם שם מקולינריה ויין משובחים פרי אדמתה של יוון, האי סנטוריני – Santorini, הוא היעד שאתם מחפשים. גן עדן רומנטי של בתים צבעוניים התלויים על שיפולי גבעות הנושקות לים ומזמינים זוגות רבים מרחבי העולם לבחור להתחתן דווקא כאן.
בנוגע לאוכל – מעבר לסופלאקי, צזיקי, עלי גפן, מוסקה, סלט יווני קלאסי ושאר מטעמים המוכרים לכולנו, נשמח להמליץ בחום על שתי מנות אהובות במיוחד:
ספאנקופיטה Spanikopita – מאפה פילו ממולא גבינה מקומית עשירה ושפע עשבי תיבול ותרד, הנאפה עד כדי שלמות ומבטיח ביס מתפצפץ ומלא בטעמים.
ספצופאי Spetzofai – מנה המורכבת מנקניק שמתבשל יחד עם פלפלים חריפים וחצילים ברוטב עגבניות ארומטי ועשיר. המנה הזאת מחייבת לחם טוב לצידה, כדי לספוג את הרוטב המפנק שלה.