היעד הגדול והעשיר ביותר בלב הים התיכון, סיציליה.
סיציליה היא גן עדן לפודיז ואוהבי יין. המטבח המקומי עשיר במנות מסורתיות, שאינן מתיימרות להיות מתוחכמות או שיקיות, אלא כאלו שעברו מדור לדור, מסבתא לנכדה והתוצאה היא מנות מעולות, מבוססת חומרי גלם טריים ומקומיים. סיציליה ידועה במסורת עתיקה של ייצור יינות ובשנים האחרונות במיוחד והיא זוכה לתשומת לב רבה בעיקר בזכות יינות אתנה, הר הגעש הפעיל ביותר בעולם.
מה מחכה לנו בסיציליה
סיציליה היא למעשה מדינה בתוך מדינה, עם מסורת יין עתיקה משנת 4,000 לפני הספירה. סיציליה מציעה מגוון רחב מאוד של ענבי יין – זנים עתיקים ומקומיים רבים בשילוב עם זני ענבים בינלאומיים נפוצים במיוחד. אזור אתנה הוא אזור יין חם, טרנדי והמעניין ביותר בסיציליה ואולי גם באיטליה עצמה, ב-20 השנים האחרונות. כיום, בכל תפריט יין רציני בעולם, תתבלט נוכחות יפה של יינות אתנה, היינות המרגשים והמסקרנים בעולם היין. אם תגיעו ל מרסלה, עיירת נמל היסטורית שנמצאת על החוף המערבי ביותר בסיציליה, תגלו את אזור היין בו מייצרים יין מרסלה- יין מחוזק המפורסם במיוחד בתור המרכיב האלכוהולי וההכרחי בקינוח הטירמיסו. יין מרסלה עשוי לרוב מענבים לבנים וכאן באי, מגישים אותו בין המנה הראשונה לשנייה בגרסאות היבשות, או כיין קינוח, והוא בן לוויה פנטסטי לגבינות עזות טעם.
לצד היינות המרתקים, נוכל למצוא באי תענוגות קולינריות גדולות. שילובים רבים נולדו באי וברובם בולטת נוכחות חזקה של מרכיבים מקומיים כמו סרדינים, עגבניות, חצילים ואיך לא, בזיליקום טרי שמעניק ארומה רעננה לכל מנה. סיציליה שופעת ירקות מעולים ומכאן שמנת האנטיפסטי המוצעת לפני המנה העיקרית, היא בהחלט מנה בגדר חובה. אחת המנות הנוספות שוודאי ניתקל בהם באי היא הארנצ׳יני – כדור אורז גדול, מטוגן וממולא במילויים שונים ומגוונים, ביניהם בולונז, נקניק וגבינה, תרד ולאוהבי המתוק – במילוי פיסטוק וגבינה מתקתקה. זוהי ארוחה בפני עצמה ולעיתים הסיציליאניים מעצבים את אותו הכדור בצורת חרוט, במטרה להזכיר את הר האתנה האייקוני.
אחת המנות האופייניות לאי היא ספגטי איי ריקי די מארה Spaghetti ai Ricci di Mare – ספגטי עם בשר קיפודי ים משובח ברוטב עשיר, יחד עם עלי פטרוזיליה רעננים המשולבים במנה. למי מאיתנו שפחות אוהבים את פרי הים הזה, תוכלו להנות ממנת ספגטי א לה נורמה spaghetti alla Norma שנולדה כאן, מנת פסטה מספקת מלאת טעמים המבוססת על טהרת החצילים, בשילוב עם שום, בזיליקום, עגבניות וכמובן גבינת פיקורינו מגורדת המחברת בין כל הטעמים בהרמוניה. אחד הקינוחים המענגים ביותר בסיציליה הוא קאנולי סיציליאני במילוי גבינת ריקוטה מתוקה. הקאנולי הוא גליל של בצק מטוגן ופריך במיוחד ולרוב יוגש בתוספת צימוקים, קליפות הדרים, פיסטוקים, דובדבנים ומוגש בעוד מגוון סגנונות, שישאירו לכם טעם מתוק של עוד…